Cercetătorii britanici: În România trăiesc 8 milioane de sibieni şi toţi vând brânză prin pieţe

Un studiu efectuat de un grup de cercetători britanici arată că în România trăiesc circa 8 milioane de sibieni, absolut toţi ocupându-se cu comercializarea de produse lactate, brânzeturi şi mezeluri prin pieţele de pe întreg cuprinsul ţării.

„Deşi rezultate ultimului recensământ dau populaţia Sibiului undeva la 450.000 persoane, statisticile noastre arată că numărul sibienilor e mult mai mare”, susţine George Beatles, cercetător britanic, care a observat fenomenul frapant.

Datele identificate de cercetători coincid cu cele înregistrate în registrele de muncă din fiecare judeţ, numărul celor angajaţi pe postul de „vânzător sibian de brânzeturi” fiind de circa 8 milioane.

„Rezultatele sunt cel puţin stupefiante şi aruncă o nouă lumină asupra recentelor evenimente politice, pentru că arată că populaţia României e în realitate mult mai mare, iar cotele pentru referendum sunt total diferite”, arată Victor R, liderul fundaţiei Sibienii sunt Legiune.

Cercetătorii britanici arată în studiu că impactul sibienilor asupra economiei României este unul covârşitor, numărul magazinelor de sibieni fiind depăşit doar de Mega Image.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Ionut
30 iulie 2013 03:07

Alte articole

Vezi mai mult