Cercetătorii vasluieni au lansat o aplicaţie care îţi spune ce vecin are băutură în casă

Gata cu săritul gardurilor aiurea! Divizia software a unui birt din Vaslui a anunţat recent lansarea unei aplicaţii revoluţionare pentru Android. Menită să uşureze viaţa tuturor locuitorilor din estul ţării, aplicaţia iDibăut foloseşte un algoritm de detecţie ultrasecret pentru a afişa pe ecran coordonatele GPS ale tuturor consătenilor care au în casă nu numai rachiu, ci şi vin, bere sau alte băuturi alcoolice.

“De atâtea ori mi se întâmpla să intru peste vecin în casă cu toporul, doar ca să constat că e la fel de însetat ca mine”, spune Ghiocel Asimionesei, alcoolic dintr-un sat de lângă Huşi. “Cu iDibăut, ştiu exact cine are butoaiele pline, îi dau în cap, îmi iau trofeul şi plec liniştit acasă. Nici un strop nu-mi scapă.”

Cu toate acestea, unii vasluieni nu se tem că vecinii le-ar putea detecta băutura. “Întotdeauna am ţinut la confidenţialitatea datelor personale”, se laudă un sătean. “În primul rând, mi-am instalat Clueful de la Bitdefender, care mă informează ori de câte ori vreo altă aplicaţie le trimite vecinilor mei, fără voia mea, date sensibile despre ce am eu în cramă.“

Articol recomandat de Bitdefender.

13 iunie 2013 07:36
Citește mai mult despre: Vaslui

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult