CERN, un proiect depăşit. Savanţii români au obţinut Particula lui Dumnezeu la ceaun

Avem din nou savanți de renume mondial! O echipă de oameni de știință de la Platforma de Cercetări Atomice și Subatomice Măgurele a reușit să obțină Particula lui Dumnezeu, celebrul boson Higgs, la ceaun, după doar 6 ore de experimente. Asta deși la CERN, în Elveția, după investiții de zeci de miliarde de euro, s-a obținut același lucru după ani de zile.

”Am pus antimaterie cu untură la topit, pe urmă am turnat o găleată de protoni și încă un ingredient secret, pus de nea Vali fochistul, care mirosea a rozmarin, dar credem că era pulbere de hadroni. L-am dat la foc mic, la lemn de fag și în câteva ore am observat că mirosea a boson în toată clădiea. Atenție, fierberea se face fără capac, altfel bosonul se înmoare și pierde toți quarcii”, explică Decebal Popescu, savantul care a condus echipa genială.

Succesul românilor a fost însă știrbit, ca de obicei, de invidia altor savanți, din națiuni inferioare intelectual, cu oameni de știință migratori. Academia din Budapesta a reclamat imediat că ei ar fi titularii descoperirii, pentru că românii ar fi încercat să facă un gulaș de protoni la ceaun, rețetă ungurească.

Românii nu se lasă și spun că ungurii habar n-au să lucreze cu ceaunul. Ca să le dea clasă colegilor maghiari, savanții conduși de Decebal Popescu vor face mâine electroni la disc, cu cartofi prăjiți în ulei de particulă alfa și crap în crustă de sare, cu permanganat de potasiu.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Ionut
31 iulie 2017 20:07

Alte articole

Vezi mai mult