Îi bagi o dată uraniu şi merge 40 de ani, în care scapi definitiv de facturi! Acesta se pare că e motivul principal pentru care românii din Cernavodă se debranşează de la sistemul centralizat. centrale_nucleare_apartament.jpg

Oamenii spun că fac economii uriaşe. În primul rând că nu mai ai nevoie de calorifere, că încălzeşte direct, prin iradiere. Dar când pleci în concediu trebuie să fii atent şi să-i laşi uşiţa deschisă, să nu intre în meltdown. Unii spun că şi apa grea costă şi că trebuie schimbate filtrele, sau trebuie cumpărat un catalizator foarte scump. Un instalator de bloc spune însă că cel mai bine e să foloseşti apă de la robinet, sau chiar apă din Dunăre: "Un vecin are pe agheazmă, şi chiar e mai silenţioasă", declară Gică, instalator atomic.

“Facturile erau mari şi reactoarele se opreau din senin. Îngheţai în casă cu centrala lângă tine. Ei nici nu băgau uraniu 100% în barele centralei. De multe ori băgau şpan şi ieşea curent de 110 volţi, ne ardea televizorul! Acum nu ţi-e frică că-ţi intră hoţul în casă. Nu te joci cu energia atomică”, explică Victor T, din Cernavodă.

Unii care au avut mai mulţi bani şi-au făcut centrală nucleară de bloc. Acum fac şi profit, pentru că alimentează şi 80% din Bulgaria cu ea. Evident, sunt şi dezavantaje. Administratorul are 4 mâini şi 3 ochi şi ştie tot ce mişcă prin bloc.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Ionut | Tuesday, 17.05.2016 20:20 IT & Știința

National Cinematografic