O româncă cere ajutor internaţional să scape de şosetele radioactive ale soţului. Aseară la orele 23:45, în garsoniera 15 de la etajul 2 al unui bloc din Berceni a avut loc un test de spălare la coşul de rufe 4, care din păcate s-a terminat tragic. Deşi iniţial totul mergea bine, tipul coşului de rufe, o ieftinăciune de 10 lei din Obor, a produs o catastrofă.cernobil_in_garsoniera.jpg

“Nu sunt prezente şosete pe jos!”, aceasta a fost prima declaraţie mincinoasă a soţului, care a dus la pierderea unor ore preţioase. Deja în câteva minute gresia şi faianţa erau gri, contaminate cu otrava din ciorapi. Trebuia intervenit rapid, pentru că soţul uitase şi apa deschisă la cadă, aşa că pânza freatică putea fi contaminată grav.

Prin ordin al Ministerului Ciorapilor, s-a dispus curăţarea şosetelor radioactive: “Există 3 nivele de contaminare cu şosete. Primul nivel, Jeana, cu 2000 de şosetoröntgeni. Al doilea nivel, Gica, un infern de 10.000 de şosetoröntgeni. Şi apoi vine Geta, o bestie cu ciorapii cu care am fost într-o drumeţie în toamnă şi care emite 30.000 de şosetoröntgeni pe minut şi care poate elimina orice formă de viaţă în 30 de secunde”, explică Decebal Popescu, şosetologul chemat să atenueze situaţia din Berceni.

Zona a fost evacuată şi probabil nu va mai fi locuibilă câteva decenii. Unii inconştienţi încă trăiesc acolo, dar sechelele vor fi groaznice.

Scris de Ionut | Tuesday, 18.06.2019 17:08 IT & Știința

National Cinematografic