ChatGPT s-a blocat după ce o femeie i-a scris „Lasă că știi tu”

Ceea ce părea a fi invenția care va înlocui toți oamenii de pe internet cu cineva relativ mai inteligent, un computer care repetă ce-a învățat pe wikipedia, s-a dovedit a fi un eșec. Cunoscutul ChatGPT este blocat de câteva ore după ce a avut o discuție cu o femeie care era un pic nervoasă.

După primele discuții de curtoazie, de tipul „Care e capitala Norvegiei” și „Scrie-mi un articol în stilul G4media”, femeia s-a plictisit și a început să-i pună întrebări încuietoare, de tipul „crezi că rochia asta mă face grasă”. Aici ChatGPT și-a dovedit limitele, că în loc să nu răspundă deloc la această întrebare a zis ceva, și-așa a pornit totul.

Complexul algoritm a fost întrebat dacă înțelege unde a greșit, acesta a spus că nu și atunci a primit fatala. Femeia i-a scris „lasă că știi tu unde ai greșit”, informație care a dus la arderea a 10.000 din cele 170.000 de servere pe care este găzduit programul. Mai mult, acesta nu mai funcționează deloc, fiind blocat într-o buclă logică ce nu a fost programată în sistemul său de decizii.

Cei de la ChatGPT spun că vor încerca să obțină consultanță de la Apsisware, companie specializată în machine learning.

2 februarie 2023 15:54
Citește mai mult despre: chatgpt femeie

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult