Chiar suntem urmaşii dacilor! În mormântul lui Gerula a fost găsită o traistă plină cu traiste mai mici

Asta confirmă totul! Arheologii români au descoperit în mormântul căpeteniei dace Gerula o traistă din papură împletită, plină cu traiste mai mici, împachetate frumos, sau făcute ghem. Istoricii sunt convinşi că este precursorul pungii pline cu pungi mai mici, una din trăsăturile fundamentale ale poporului român.

“Traista plină cu traiste mai mici este specifică dacilor. Alte popoare aveau alte tradiţii de acest tip. Grecii, de exemplu, aveau amfore goale prin casă, dar şi în morminte, în ideea că nu se ştie niciodată când ai nevoie de ele”, explică arheologul Decebal Popescu.

Există voci care contestă că traistele ar fi dacice şi susţin că ar fi furate de la romanii din sudul Dunării: “Şi dacii aveau traiste, dar când treceau Dunărea pe gheaţă ca să jefuiască cetăţile greceşti ei uitau mereu traista acasă şi erau nevoiţi să fure şi traistă de pe-acolo”, spune Rétard Károly, istoric maghiar.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

N-ai înțeles nimic din acest articol dacă nu ți-ai comandat și niște bere TNR!

Scris de Ionut
19 aprilie 2017 15:14
Citește mai mult despre: arheologie daci Gerula mormant pungă traistă

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult