Comoara lui Ţepeş! A fost găsită cutia de Amigo în care domnitorul ţinea vârfuri de ţepe

Arheologii au făcut o descoperire epocală în subsolul unei mănăstiri de lângă Slobozia! Ceea ce părea a fi o simplă cutie de cafea instant din secolul al XVI-lea s-a dovedit a fi legendara Cutie de Amigo a lui Vlad Ţepeş, în care voievodul ţinea şuruburile pe care le folosea ca vârfuri pentru ţepe.

„Un călugăr mi-a povestit că a găsit în beci o cutie de Amigo care conţinea şuruburi în loc de ness. Credeam că glumeşte, dar m-a dus în pivniţă şi mi-a arătat-o. De fapt, călugărul nici nu ştia despre legenda cutiei lui Ţepeş! Am chemat repede alţi doi arheologi să o autentifice, pentru că aşa cere protocolul, să fim trei la fiecare descoperire epocală”, explică Vicenţiu Guşter, arheolog.

„Pe lângă mustaţa lui extrem de sexoasă şi apariţia pe primul număr al revistei Avantaje, Vlad Ţepeş a rămas în istorie şi pentru talentul său ingineresc, fiind primul tiran sadic care s-a gândit să folosească şuruburi cu filet pentru o mai bună fixare a ţepei în părţile moi ale duşmanului. Orice muzeu occidental ar omorî cu bestialitate ca să deţină Cutia de Amigo a lui Vlad Ţepeş, aşa că va fi o mare cinste să o găzduim la Muzeul Judeţean Slobozia”, declară Bob Ţîbulnovschi, muzeograf.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
26 mai 2024 09:59
Citește mai mult despre: amigo arheologie istorie vlad tepes

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult