Compania românească Gusto lucrează la un vaccin pe bază de pufuleți

Pentru că nu ne permitem să stăm după birocrații de la Bruxelles și vaccinurile produse de europeni întârzie, cercetătorii români au început deja să testeze primul vaccin anti-Covid pe bază de pufuleți. Vor exista două variante, una normală și alta cu extra sare, care nu va fi recomandată persoanelor peste 65 de ani și nici hipertensivilor.

Potrivit surselor din companie, noul vaccin se va numi Pufizer, va avea o eficacitate de peste 90% și va fi și primul vaccin anti-Covid care va da dependență. Efectiv nu-ți mai vine să te oprești din vaccinat cu Pufizer.

”Pufuleții pot fi molfăiți și de bătrâni, care nu prea au dinți. Aspectul livrării este și el important, pentru că vaccinul pe bază de pufuleți ar putea fi disponibil la toate chioșcurile și la toate birturile și magazinele sătești, la un preț rezonabil. Și aspectul transportului ar fi ușor rezolvat, pentru că vaccinul din pufuleți pentru 17 milioane de români ar cântări doar 10 kg, nemaifiind nevoie de fiole de sticlă, seringi sau ace”, spune Decebal Popescu, șeful proiectului secret Pufizer.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Ionut
23 martie 2021 16:36
Citește mai mult despre: covid gusto pufuleți vaccin

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult