Condiţii mai bune pentru cititori la Biblioteca Naţională. Un vagon de metrou, transformat în sală de lectură

Colaborare inedită Metrorex-Biblioteca Naţională. Pentru că au observat că multă lume citeşte în metrou, în bibliotecă a fost adus un vagon şi cititorii se îmbulzesc, iar cele mai căutate sunt locurile în picioare.

Din păcate a fost adus şi un angajat Metrorex, care agasează cititorii cu diverse comunicate comunistoide: “Vă rugăm folosiţi toate uşile de acces ale sălii de lectură! Dacă observaţi cărţi lăsate nesupravegheate, anunţaţi conductorul sălii de lectură. Nu încurajaţi cerşitul de cărţi şi nu daţi semne de carte sau coperţi cerşetorilor. Aveţi dreptul la o lectură plăcută, în condiţii de siguranţă”.

Cititorii se plâng că angajatul Metrorex nu-i lasă să facă poze cu cărţile, ca să le pună pe Instagram, susţinând că ar fi interzis de lege pozatul în Metrou. Acesta aduce cărţi de Lenin, Marx şi alte mizerii comuniste, pe care le lasă prin vagonul de lectură. Acestea sunt însă citite de foarte multă lume: „Sunt cele mai mişto SF-uri pe care le-am citit în viaţa mea”, a spus un cititor din vagonul de lectură.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Ionut
21 aprilie 2017 15:04
Citește mai mult despre: Bibliotecă carti lectură metrou

Alte articole

Vezi mai mult