Cosmonautul Dumitru Prunariu s-a angajat ca paznic de noapte pe Stația Spațială

Toată lumea ştie că în România pensiile normale sunt foarte mici. E şi cazul lui Dumitru Prunariu, căruia la depunerea dosarului i s-a spus că vechimea în spaţiu nu e recunoscută, se consideră doar locul de muncă de pe Terra. Tot ce e la 10 km deasupra solului nu se ia în calcul!

„Ce era să fac? Am sunat la NASA, am spus cine sunt, că am mai fost în spaţiu şi că aş avea nevoie de un job. Până la urmă s-a găsit ceva, un post de paznic pe Staţia Spaţială Internaţională, modulul american. Nu mi-e ruşine să spun că mai duc şi gunoiul afară, mai dau cu mătura. Spăl toaletele şi o hrănesc pe Laika o dată la 80 de minute, când trece cu satelitul“, spune cosmonautul român.

Dumitru Prunariu spune că jobul vine cu avantaje importante. Uniforma e de la firmă, că vechiul lui costum spaţial sovietic a fost închiriat de muzeul de ştiinţă pentru o petrecere de Halloween şi clientul l-a adus spart şi plin de vomă. Astronauţii de pe staţie sunt foarte respectuoşi, îl salută cu „Să trăieşti, nea Mitică!”.

De departe cel mai mare avantaj e că prinde toate canalele de ştiri din lume. Dar nu se poate uita prea mult la TV, că trebuie să-i bată pe cosmonauţii chinezi care vin să îndese pliante în cutiile poştale ale staţiei. Nea Mitică Prunariu are cheile de la beciul staţiei şi el coboară să pornească boilerul, că astronauţii au încredere în el.

„Ce m-a atras la acest job? Posibilitatea să văd toată lumea simultan şi faptul că nu e curent absolut deloc. Nu se deschide nicio uşă, niciun geam, niciodată”, a spus Prunariu.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Ionut
4 martie 2023 13:00
Citește mai mult despre: cosmonaut Dumitru Prunariu

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult