Cosmonautul român de pe Staţia Spaţială a primit azi zacuscă de la părinţi, cu o rachetă Soyuz

Dorul de casă nu trece nici dacă eşti în spaţiul cosmic. Asta a trăit-o pe pielea lui Leonid Coltea, cosmonautul român aflat în prezent la bordul staţiei Spaţiale Internaţionale. Naveta Soyuz a efectuat o andocare fără probleme, iar în modulul românului au izbucnit uralele: a venit zacusca, singurul lucru pe care românul îl ceruse de pe Terra.

“Iniţial trebuia să transportăm un aparat pentru un experiment ştiinţific şi nişte celule stem, pentru că eram la un pas de găsirea leacului pentru demenţă senilă, dar Agenţia Spaţială Românească ne-a anunţat în ultima secundă că renunţă şi vor trimite pe Staţie câteva borcane de zacuscă”, a declarat Vladimir Kitaigorodski, şeful programului spaţial rusesc.

Cererea românilor a fost primită cu unele reţineri de către ruşi. Românii au refuzat categoric să fie deshidratată zacusca. Au spus că se strică gustul. Transportul a costat 20 de milioane de dolari, bani pe care românii au insistat să-i plătească cash, cu valiza. Ruşii spun că au găsit şi multe hârtii false, dar n-au mai avut ce să facă, pentru că oricum cosmonautul român stă pe blat pe staţie şi e folosit la muncile de jos: curăţă buda spaţială, duce gunoiul şi uneori le face şi câte o labă cosmonauţilor de alte naţionalităţi, ca să-i dea de mâncare.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de Ionut
14 aprilie 2016 13:27
Citește mai mult despre: cosmonaut Staţia Spaţială zacusca

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult