Cozi la vama Kulata. N-au voie în Grecia cei care nu știu teorema lui Pitagora!

Aglomerație, nervi și mii de români întorși din drum în vama Kulata-Promachonas, după ce autoritățile grecești au decis să interzică accesul în țară turiștilor care nu cunosc teorema lui Pitagora. Românii blocați cu orele în vamă susțin că fiecare a fost chemat într-o gheretă, sub pretextul efectuării unui test. Se pare că în loc să fie test rapid Covid, românii s-au trezit întrebați scurt: ”Care este teorema lui Pitagora?”, iar cei care nu o știau erau trimiși înapoi.

Românii sunt revoltați pentru că nu sunt lăsați cu telefoanele și nici nu se precizează dacă este vorba de teorema lui Pitagora generalizată sau restrânsă, doar în triunghiurile dreptunghice.

Ca de obicei, autoritățile bulgare au dat dovadă de aceeași nesimțire, n-au informat turiștii care intrau pe la Ruse și nici n-au separat traficul pentru cei care știu și cei care nu știu teorema lui Pitagora.

Grecii susțin că măsura este una preventivă: ”Am descoperit că turiștii care cunosc teorema lui Pitagora au o igienă mai bună și au și mai mulți bani. Am început și noi să ne dăm seama că vin cam mulți, pos to lene, bombardierakia de Baraganos”, spune un vameș grec.

Românii pregătiți intelectual trebuie să știe că dacă vor permis de intrare pe viață în Grecia pot să spună la vamă titlurile tuturor dialogurilor lui Platon, sau să explice succint două capitole din Fizica lui Aristotel.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Ionut
15 iunie 2021 12:22
Citește mai mult despre: Bulgaria Grecia Kulata Pitagora vamă

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult