Compania americană Google este recunoscută pentru testele de angajare extrem de dure, menite să atragă doar cei mai buni dintre cei buni. Pe lângă testele de IQ, cele de perspicacitate sau de personalitate, anul acesta, la angajare, s-a dat și romanul interbelic, spre surpinderea multor candidați care credeau că aplică pentru un post de programator. 

interviu-google-roman-interbelic.jpg

„Am crezut că voi fi întrebat unde mă văd în următorii 5 ani sau care sunt abilitățile mele în .NET sau Jaascript. La astea știam. Dar m-au luat pe nepregătite și mi-au cerut să redactez un eseu de 600-900 de cuvinte în care să prezint tema și viziunea despre lume într-un roman interbelic”, spune Vasi Miroiu, un programator care a vrut să se angajeze la Google. 

Majoritatea candidaților au descris viața psihologică interioară pe care o are țăranul Ilie Moromete și cum necazurile se adună asupra lui de este nevoit în cele din urmă să-și taie salcâmul. Puțini au fost cei care au scris de cărțile lui Liviu Rebreanu, Ion sau Pădurea spânzuraților în timp ce un candidat a dat doar link-ul de pe youtube unde este ecranizarea romanului Enigma Otiliei, de G. Călinescu. Candidatul ales a fost ce care a scris mare pe foaie „Sorry, I don't speak Romanian, Hagi, Dracula, Comăneci”.


Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman - 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Eftimie | Monday, 13.03.2017 10:30 IT & Știința

National Cinematografic