Cresc taxele din IT. Trebuie să plătească impozit și românii care fură calculatoare

Românii care activau în domeniul IT vor plăti taxe, anunță Guvernul. Din păcate, este vorba și de românii care fură calculatoare. Ei vor fi obligați să depună o declarație pe propria răspundere la biroul de Taxe Locale de care aparțin, declarație în care vor menționa de la cine au furat computerul, valoarea aproximativă, dacă intenționează să-l păstreze sau să-l vândă, să declare TVA-ul, sau dacă este hoț cu PFA, să depună declarația 301, explică purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Experții spun că furturile de computere s-ar putea prăbuși, atrâgând o avalanță de alte efecte negative în economie. ”Fără banii din computere furate, nu vor mai fi bani de păcănele, magazinele de haine second hand se vor închide. La fel și aparatele de cafea la 3 lei. Nici nu bănuiți ce încrengătură economică înseamnă acest domeniu”, spune analistul financiar Decebal Popescu.

Hoții spun și ei că în cazul ăsta chiar nu mai merită să furi computere, pentru că ei oricum le vindeau la prețuri mici pe Olx sau pe alt site de ciorditori, și dacă trebuie să dea și impozit mai bine se angajează undeva la stat, unde ești plătit mai puțin, dar măcar nu te ia nimeni la întrebări când furi.

N-ai înțeles nimic din acest articol dacă nu ți-ai comandat și niște bere TNR!

Scris de Ionut
9 august 2023 15:12
Citește mai mult despre: computer furt impozit taxe taxe locale

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult