Criză de medici la spitalul din Buzău. Nea Ilie portarul face transplanturi

Ne descurcăm cum putem! Românii au fost mereu un popor inventiv, dovadă și situația de la Spitalul Municipal din Buzău, unde din cauza lipsei de medici secția de transplanturi este condusă de nea Ilie, portarul spitalului. Până să ajungă să opereze, lui Nea Ilie i-a fost greu. A fost vorba în primul rând de birocrație, dar și de neîncredere.

”Am început cu negi, cu coșuri, pe urmă am reparat degete tăiate la circular, că sunt mulți proști pe-aci prin Buzău. Ușor ușor, am trecut la operații mai complicate, am înlocuit aortă. Până să-mi dea și mie un medic un stetoscop și un bisturiu îi operam în gheretă, cu brișca. Acuma, în sala de operații am și asistentă, care ține ligheanul când scot ficatul, apoi coase cu acul de gherghef, sau face și model de cusătură din igliță, dacă cere pacientul”, explică nea Ilie.

Măiestria cu care nea Ilie opera a fost observată de director, care i-a acordat șansa să profeseze în condiții adecvate. Nea Ilie e apreciat și de pacienți, pentru că nu cere bani, ca medicii, cere doar un pachet de țigări și un pet de bere la fiecare operație. Totuși, există unele guri rele în Buzău care spun că nea Ilie mai bagă câte un rinichi în cizmă, sau câte un lob de ficat, și-l dă pacienților dispuși să plătească de la o damigeană în sus.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Ionut
15 iulie 2022 07:30
Citește mai mult despre: buzău medici spital transplant

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult