Cum recunoști roșia tratată cu chimicale. Dacă o arunci pe jos, sare ca mingea!

Nu mai face piața ca un amator! Pericolul legumelor tratate cu chimicale este nu doar real, ci și iminent pentru toți românii care vor să mănânce sănătos. De aceea, vă prezentăm câteva trucuri care vă vor ajuta să alegeți doar legumele de calitate, sănătoase și cultivate în condiții bio.

În primul rând, o roșie care a fost îndopată cu chimicale se testează aruncând-o pe jos. Dacă sare și face câteva tumbe, exact ca o minge, înseamnă că nu e naturală. Dacă se oprește pe jos, aplecați-vă și băgați-o în sacoșă, sigur e naturală.

Regulile se aplică și la alte legume. Puțini știu, dar dacă arunci vinetele naturale, ele se întorc, exact ca bumerangul, pentru că au o curbură ideală pentru un zbor circular. În schimb, cele din Turcia nu doar că nu se întorc, dar acționează ca o sabie cu forma lor de iatagan alungit.

Ardeii copți natural se testează la fel de simplu, dar trebuie să fiți discreți. Românii adevărați, crescuți la țară, știu că un ardei capia băgat în ureche va ieși plin de ceară. Dacă iese curat, evitați-l, probabil a fost stropit cu ceva care îi dă luciu.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Ionut
15 mai 2023 14:57
Citește mai mult despre: chimicale legume piață roșii vinete

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult