Deși în prezent suntem ultima țară din lume la infrastructură, în trecut România era capabilă să doboare recorduri. În 13 iunie 1990, minerii din Petroșani au ajuns în Piața Universității într-o oră, și au bătut intelectuali pe săturate, până a doua zi dimineața.tren_mineriada_90.jpg

”Când Franța doar visa la trenuri de mare viteză, eu aduceam minerii din Petroșani să facă ordine la Universitate, să strivească golanul reacționar care amenința democrația. Vedeți ce se întâmplă dacă ne îndepărtăm de Rusia? Aum nici trenurile nu mai merg bine!”, susține Ion Iliescu.

”Parcă zburam! A trebuit să țin bine coada de târnăcop, să nu-mi sară din mână pe curbe. Dacă o scăpam, n-aveam cu ce să omor bărboși în București”, declară unul din minerii care au bătut oameni în 13 iunie, în prezent primarul unei comune din Gorj.

”E un prilej de mândrie și pentru mine, pentru că eu eram ministrul Transporturilor pe atunci și acest record mi se datorează implicit și mie”, spune Traian Băsescu. Acesta e mulțumit că dosarul Mineriadei a fost redeschis și speră că acum, ca și atunci, atenția publicului va fi deviată de la Dosarul Flota.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Ionut | Tuesday, 10.03.2015 01:43 IT & Știința

National Cinematografic