Dacă e voinţă, se poate! Trenul CFR cu mineri Petroşani-Bucureşti din 13 iunie 1990 a atins 300 km/h

Deși în prezent suntem ultima țară din lume la infrastructură, în trecut România era capabilă să doboare recorduri. În 13 iunie 1990, minerii din Petroșani au ajuns în Piața Universității într-o oră, și au bătut intelectuali pe săturate, până a doua zi dimineața.

”Când Franța doar visa la trenuri de mare viteză, eu aduceam minerii din Petroșani să facă ordine la Universitate, să strivească golanul reacționar care amenința democrația. Vedeți ce se întâmplă dacă ne îndepărtăm de Rusia? Aum nici trenurile nu mai merg bine!”, susține Ion Iliescu.

”Parcă zburam! A trebuit să țin bine coada de târnăcop, să nu-mi sară din mână pe curbe. Dacă o scăpam, n-aveam cu ce să omor bărboși în București”, declară unul din minerii care au bătut oameni în 13 iunie, în prezent primarul unei comune din Gorj.

”E un prilej de mândrie și pentru mine, pentru că eu eram ministrul Transporturilor pe atunci și acest record mi se datorează implicit și mie”, spune Traian Băsescu. Acesta e mulțumit că dosarul Mineriadei a fost redeschis și speră că acum, ca și atunci, atenția publicului va fi deviată de la Dosarul Flota.

N-ai înțeles nimic din acest articol dacă nu ți-ai comandat și niște bere TNR!

Scris de Ionut
9 martie 2015 23:43
Citește mai mult despre: cfr ion iliescu mineriada record Traian Basescu tren

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult