De-asta nu luăm Nobelul! O româncă a inventat un aliaj super-dur, şi tot nu e în stare să gătească o tocană în el

Nu suntem în stare să ducem nimic până la capăt, şi străinii şi-au dat seama de chestia asta. Cel mai recent exemplu e al unei femei de ştiinţă din Vâlcea, care a inventat un nou aliaj, cu o duritate mai mare decât a diamantului, dar nici până în ziua de azi n-a fost în stare să-i facă bărbatului o tocană în acest aliaj, motiv pentru care nici nu o nominalizează nimeni la Nobel.

Potrivit vecinilor, au avut loc unele tentative de utilizare a aliajului la nişte aplicaţii practice, dar se pare că femeia a lipsit de la cursurile de termodinamică, pentru că a ars nişte clătite în tigaia din aliaj şi a umplut tot blocul cu fum.

“E încă o dovadă că noi nu avem învăţământ de performanţă. Femeia a încercat, se vede că are talent, dar nu a învăţat-o nimeni ce să facă cu el. Cum să toci ceapa peştişori când tu vrei să faci o ciulama în aliajul ăla? E bătaie de joc. Şi vrea s-o propunem la premii internaţionale, sau să-i dăm bani pentru cercetare. Să cerceteze ce? Când se pune usturoiul în ostropel? Astea sunt de clasa a doua. Nu e în stare de nimic”, a declarat şeful Academiei Române.

Totuşi, nu ne pierdem speranţa în ştiinţa românească. Tigaia din aliaj a fost dată unui bărbat oarecare, care a făcut instantaneu nişte ochiuri în ea, în aplauzele unui grup de savanţi.

Scris de Ionut
10 mai 2018 11:05

Articole asemanătoare

Vezi mai mult