De ce n-a luat Cărtărescu Nobelul? Iohannis l-a nominalizat tot pe Cîțu

Manțogărie la Stockholm. A ieșit la lumină motivul pentru care scriitorul român Mircea Cărtărescu nu a luat premiul Nobel pentru literatură nici anul acesta. Se pare că nominalizarea româniei, făcută de președintele Iohannis, a fost Florin Cîțu, deși acesta n-a scris nicio carte.

Președintele se dezvinovățește, motivând că e normal să propună pe cineva de la PNL: ”Mircea Cărtărescu cât a avut la ultimele alegeri? PNL a avut 27%. Nu e firesc să propun un liberal? Haideți să revenim cu picioarele pe pământ. Nu e vina mea că cei din Comitetul Nobel nu respectă Constituția!”, a explicat Klaus Iohannis.

Consilierii președintelui au apreciat că nu e momentul să propunem la Nobel o persoană care abia învață să țină discursuri și că e indicat să trimitem șeful partidului de la guvernare. Tot din acest motiv l-au nominalizat pe Iohannis la fizică, pe Rafila la chimie și pe Arafat la premiul Nobel pentru pace, pentru că s-a mai dat și în trecut altui dubios din Orientul Mijlociu, cu același nume și manifestări similare.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Ionut
8 octombrie 2021 17:09
Citește mai mult despre: Cărtărescu nobel

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult