Descoperire arheologică la Histria! A fost găsită o amforă plină cu salată de boeuf

O echipă de arheologi români a efectuat o descoperire epocală în cetatea Histria, unde au dezgropat o amforă veche de 2300 de ani, plină cu salată de boeuf intactă, păstrată perfect în mediul anaerob. Pe amforă erau scrise câteva versete din Homer: “Cântă, zeiţă, mânia ce-aprinse pe Ahil Peleianul, când i se tăie maioneza”, semn că salata era apreciată cu sute de ani mai devreme decât se credea.

Specialiştii spun că reţeta grecilor antici era una foarte interesantă. “Pentru că nu aveau cartofi, puneau în loc carne de oaie, şi în loc de mazăre puneau peşte. Maioneza era făcută cu ulei de măsline şi lămâie, produse care se importau la Histria din cele mai vechi timpuri”, spune Decebal Popescu, arheologul care a descoperit amfora.

Arheologii spun că au consumat pe loc salata de boeuf, până să vină experţii de la Bucureşti care susţineau că vor s-o dateze, dar de fapt aveau de gând să le-o fure şi s-o mănânce ei. Arheologii spun că românii nu se deosebesc prea mult de grecii antici şi continuă săpăturile în zonă, în speranţa că vor da şi de un caltaboş, sau de alte produse tradiţionale.

Times New Roman e pe micile ecrane, în fiecare duminică, de la ora 19:00, pe Prima TV! Dacă ai ratat ediția de duminică, urmăreşte-o acum în secţiunea Times New Roman TV.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Ionut
11 decembrie 2014 18:53

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult