Descoperirea secolului! Arheologii au dezgropat mumia faraonului Tutenkur

Nisipurile fierbinţi ale Egiptului continuă să scoată la iveală cele mai bizare obiecte arheologice! În urmă cu câteva zile, egiptologul Falafel Hambar a anunţat poate cea mai importantă descoperire a secolului: mumia misteriosului faraon Tutenkur, fratele mai ciudat al lui Tutankamon.

„Cunoscut de romani ca Tutenanus şi de greci ca Sfinkteropoulos, multă vreme s-a considerat că Tutenkur e mai degrabă o figură mitologică. Totul s-a schimbat anul ăsta, când nişte hieroglife extrem de obscene ne-au condus până în fundul unei piramide, unde zăcea ascuns de milenii scatofagul lui Tutenkur”, explică omul de ştiinţă. „Sarcofagul, mă scuzaţi. Sunt foarte entuziasmat.”

„Ne-am dat seama că e însuşi Tutenkur pentru că avea două bărbi false din aur, spre deosebire de mumiile altor faraoni, care au una singură, de obicei în zona bărbiei”, adaugă egiptologul.

„Eu nu m-aş apropia de locul de odihnă al lui Tutenkur. Legendele vorbesc despre un blestem teribil”, spune Mahmur Shalabalam, localnic din Cairo.

A apărut o bere mai bună decât TNR: bere TNR cu 30% reducere.

Scris de TNR
19 octombrie 2020 16:34
Citește mai mult despre: Egipt istorie mumie

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult