Descurcăreţ. Al doilea om din lume cu curent electric a fost vecinul român al lui Edison

O fi inventat Edison curentul electric, dar dacă era după capul lui nu mai ajungea ceva atât de popular de-l are oricine în orice priză din casă. Norocul lui a fost că avea un vecin român care s-a branșat imediat la casa lui Edison ca să-și țină un chef cu gramfonul la maxim și absint de casă.

„În timpul renovărilor de la casa memorială a lui Edison am găsit un cablu tras pe sub pământ care ducea la casa vecinului, un tip pe nume Jerry Gheorghe. Acest Jerry conectase cablul la mai multe aparate din casă, bai chiar îl folosea să branconeze în râul din apropiere. Totodată în casa lui Jerry s-au mai găsit și o mașină de tuns iarba pe care scria „Property of T. Edison” și un set de scule de grădină cu aceeași inscripție”, spun curatorii muzeului oficial Edison din Beaumont, Texas.

Istoricii spun că Edison a avut numeroase scandaluri cu vecinul său, care dădea cha-cha și swing tare, se certa cu nevasta și tot rupea gardul care-i despărțea. „Când l-a întrebat de ce fură, Jerry i-a spus că să zică mersi că l-a făcut celebru cu curentul lui prost, că dacă nu era el nu știa nimeni. Și i-a cerut și 100 de dolari pentru reclamă”, povestesc istoricii

15 aprilie 2019 14:04

Articole asemanătoare

Vezi mai mult