Deși n-a băut deloc aseară, un român s-a trezit mahmur din reflex

Fenomenul condiţionării clasice nu e doar pentru căţei – o dovedeşte din plin „beţivul lui Pavlov”! Marcel Anton, un bărbat de 42 de ani din cartierul Pantelimon, suferă în această dimineaţă de o mahmureală cruntă, deşi n-a pus gura be băutură aseară. Motivul e simplu – creierul său a crezut că e o dimineaţă obişnuită de duminică şi s-a făcut terci din obişnuinţă.

„De obicei, sâmbătă seara ieşeam la bere cu băieţii, normal că duminica era complet f*tută”, povesteşte Marcel. „Uite că în seara asta n-am mai ieşit, că pandemie, că draci, că laci. Şi tot îmi vine să mă dau cu capul de pereţi azi. Explică asta, ştiinţo!”, exclamă bărbatul, trăgând draperiile şi gâlgâind jumătate de bidon de borş.

„Am auzit poveşti despre aşa-zisa mahmureală pe uscat: oameni care aud lichid curgând şi, din reflex, au dureri de cap şi greţuri teribile a doua zi. Nu credeam că o să am ocazia să studiez unul pe viu”, spune nea Gigi, vecinul neurolog al lui Marcel, care a şi primit permisiunea să-i disece creierul.

„Da, să-mi disece creierul, să-mi facă o trepanaţie, orice, poate mă mai lasă mahmureala asta”, se vaită Marcel.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

6 februarie 2022 08:30
Citește mai mult despre: mahmureala reflexe

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult