Dezastru! Promovabilitate zero la BAC pentru elevii de clasa a IX-a! 99% nici nu s-au prezentat!

Părinţii elevilor de clasa a noua de liceu sunt sfâşiaţi de tristeţe, după ce s-au afişat rezultatele Bacalaureatului 2014: Aproape niciunul din numele elevilor de a noua nu se regăseşte pe lista celor promovaţi. Situaţia este la fel de disperată şi la clasele a zecea şi a unsprezecea, unde vasta majoritate nici nu s-a prezentat la examen.

”Al meu e foarte silitor, îi place matematica, şi uite că n-a reuşit. L-am căutat ore întregi pe listele cu promovaţi. Asta e, mai încercăm în toamnă. Părinţii colegilor lui mi-au spus că ai lor vor da BAC-ul într-a XII-a, dar eu am zis să-l dea mai devreme. Problema e că acum nu mai dau de el”, spune mama unui elev de a noua, picat la BAC şi dispărut recent de acasă, de groază că nu va fi trimis la mare.

Ministrul Învăţământului spune că situaţia este ruşinoasă: „În alte ţări copiii iau BAC-ul chiar şi din clasa a şasea. E jenant ca într-o ţară europeană cum e România elevii să lase BAC-ul pe ultima sută de metri şi că-l dea abia în clasa a XII-a. Arată cât de înapoiaţi suntem”, a declarat Remus Pricopie.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Ionut
7 iulie 2014 11:51
Citește mai mult despre: BAC clasa ix Dezastru educatie promovabilitate

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult