Dovada că la țară nu se mănâncă sănătos: doar 3% din satele românești au șaormărie

Mitul că la țară se mănâncă sănătos a primit o lovitură decisivă. Un studiu recent a scos la iveală un lucru absolut îngrijorător: doar 3% din satele românești au șaormărie! Se poate spune fără să greșim că bieții români care trăiesc la țară efectiv n-au nicio șansă când vine vorba de mâncat sănătos.

„Când se vorbește de lipsa infrastructurii în România, lumea de gândește în primul rând la autostrăzi, ceea ce este greșit“, atrage atenția Decebal Popescu, inițiatorul studiului. „Nu, cea mai mare dramă a acestei țări este că nu avem șaormării în toate satele și cătunele din România. Asta trebuie noi să corectăm înainte de toate!“

Din studiul efectuat de reputatul cercetător reiese și că 98% dintre românii care trăiesc la sate și-ar dori să aibă o șaormerie aproape de ei. „Deci voința de a mânca sănătos există la sate, dar din păcate oamenii de-acolo n-au o șaormerie aproape. Și uite așa ajung să mănânce tot felul de prostii, în locul unei șaorme zdravene și sănătoase“, spune Decebal Popescu.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Calin
2 noiembrie 2022 14:57
Citește mai mult despre: saorma

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult