Credeai că strămoșii noștri daci trăiau doar cu urzici și ezoterism? Greșit! O echipă de arheologi a demonstrat că vegetarianismul e un moft relativ modern în istoria omenirii. Aceștia au descoperit o salată intactă din neolitic. Chiar lângă salată, arheologii au dat și de urmele unui ospăț, la care fuseseră mâncate 8 oi la proțap, cel mai probabil de o singură persoană.salata_antica.jpg

”Nici nu s-a atins de salată. Din urmele lăsate în incintă, se pare că era un bărbat normal, cu un pic de burtă, purta un lanț de aur la gât și avea o locuință din piatră cu etaj și balcon, iar în balcon ținea un grătar primitiv. Focul îl ațâța cu o tăbliță de lut, cu scriere cuneiformă, pe care probabil o furase de undeva. Dacă ar trăi în zilele noastre, nu l-am putea deosebi de un ilfovean”, explică arheologul Mircea T.

Specialiștii spun că vegetarianismul era tratat ca o practică rușinoasă, un comportament asociat animalelor, iar neanderthalienii aveau creierul mai mic pentru că erau vegetarieni, ipoteza fiind confirmată și de surse religioase.

”Scrie şi în Biblie că Dumnezeu i-a făcut pe Adam şi Eva ca să mănânce animalele, să le mai stârpească, pentru că se înmulţiseră. Abia când Eva a mâncat un măr, atunci am dat de belea, şi vegetarianismul a atras expulzarea din Rai”, confirmă Onufrie Râuleț, preot gastronom.

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Ionut | Wednesday, 15.04.2015 12:12 IT & Știința

National Cinematografic