Dovada că vegetarianismul e ceva nou. A fost găsită o salată veche de 6000 ani, neatinsă!

Credeai că strămoșii noștri daci trăiau doar cu urzici și ezoterism? Greșit! O echipă de arheologi a demonstrat că vegetarianismul e un moft relativ modern în istoria omenirii. Aceștia au descoperit o salată intactă din neolitic. Chiar lângă salată, arheologii au dat și de urmele unui ospăț, la care fuseseră mâncate 8 oi la proțap, cel mai probabil de o singură persoană.

”Nici nu s-a atins de salată. Din urmele lăsate în incintă, se pare că era un bărbat normal, cu un pic de burtă, purta un lanț de aur la gât și avea o locuință din piatră cu etaj și balcon, iar în balcon ținea un grătar primitiv. Focul îl ațâța cu o tăbliță de lut, cu scriere cuneiformă, pe care probabil o furase de undeva. Dacă ar trăi în zilele noastre, nu l-am putea deosebi de un ilfovean”, explică arheologul Mircea T.

Specialiștii spun că vegetarianismul era tratat ca o practică rușinoasă, un comportament asociat animalelor, iar neanderthalienii aveau creierul mai mic pentru că erau vegetarieni, ipoteza fiind confirmată și de surse religioase.

”Scrie şi în Biblie că Dumnezeu i-a făcut pe Adam şi Eva ca să mănânce animalele, să le mai stârpească, pentru că se înmulţiseră. Abia când Eva a mâncat un măr, atunci am dat de belea, şi vegetarianismul a atras expulzarea din Rai”, confirmă Onufrie Râuleț, preot gastronom.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Ionut
15 aprilie 2015 10:04
Citește mai mult despre: arheolog salata vegetarieni

Alte articole

Vezi mai mult