Deși e evident pentru toată lumea că un robot ar face o treabă infinit mai bună decât majoritatea funcționarilor publici de la noi, intrarea lor în aparatul de stat este improbabilă, dacă nu de-a dreptul imposibilă. Motivul este simplu: fiind roboți de primă generație, n-au nici o rudă la  stat care să-i recomande pentru un post.

robot_la_birou.jpg ”Avantajele ar fi infinite”, spune reputatul specialist în HR Decebal Popescu. ”Nu doar că și-ar face treaba mult mai eficient, dar nici n-ar avea nevoie de cursuri de specializare în Poiana Brașov, de sporuri pentru tot felul de motive sau de zile de concediu. La o adică, ar juca chiar și Solitaire mult mai bine decât un funcționar public uman. Păcat că nu are cine-i recomanda.”

Un alt mare dezavantaj al roboților este că nu știu să dea șpagă. ”Dacă n-ai nicio rudă în sistem, singura ta șansă este să îți cumperi postul la stat - sau să fii membru al partidului aflat la guvernare și să prinzi o numire politic. Doar că roboții nu se încadrează în niciunul din aceste două scenarii”, a explicat Decebal Popescu.

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Calin | Monday, 23.12.2019 10:44 IT & Știința

National Cinematografic