Drama roboților de primă generație: nu se pot angaja la stat, că n-au nicio rudă acolo

Deși e evident pentru toată lumea că un robot ar face o treabă infinit mai bună decât majoritatea funcționarilor publici de la noi, intrarea lor în aparatul de stat este improbabilă, dacă nu de-a dreptul imposibilă. Motivul este simplu: fiind roboți de primă generație, n-au nici o rudă la stat care să-i recomande pentru un post.

”Avantajele ar fi infinite”, spune reputatul specialist în HR Decebal Popescu. ”Nu doar că și-ar face treaba mult mai eficient, dar nici n-ar avea nevoie de cursuri de specializare în Poiana Brașov, de sporuri pentru tot felul de motive sau de zile de concediu. La o adică, ar juca chiar și Solitaire mult mai bine decât un funcționar public uman. Păcat că nu are cine-i recomanda.”

Un alt mare dezavantaj al roboților este că nu știu să dea șpagă. ”Dacă n-ai nicio rudă în sistem, singura ta șansă este să îți cumperi postul la stat – sau să fii membru al partidului aflat la guvernare și să prinzi o numire politic. Doar că roboții nu se încadrează în niciunul din aceste două scenarii”, a explicat Decebal Popescu.

Scris de Calin
23 decembrie 2019 08:12
Citește mai mult despre: robot

Alte articole

Vezi mai mult