Controale la sânge în toate spitalele românești! Medicii cu diplome falsificate sunt luați la bani mărunți și verificați dacă au licență pe softurile pe care le-au folosit ca să-și falsifice diplomele. Deja există bănuieli că în țara noastră a fost construită o rețea de falsificatori de diplome care nu plătesc taxele cuvenite pentru softurile de falsificare, așa cum ar fi normal într-o țară europeană.diploma_falsificata.jpg

”Nu ne interesează cine intră în sala de operație. Oricine poate să coasă un pacient. Dar ar fi de neconceput ca orice analfabet care a luat de pe torenți un crack de Photoshop să-și facă diplomă. Să fie plătite taxele cuvenite!”, a declarat ministrul sănătății.

Se estimează că din cauza falșilor medici care își falsifică diplomele folosind soft piratat bugetul țării pierde anual zeci de mii de euro din neplata licențelor.

Tot mai mulți oficiali români spun că nu e firesc să iei șpagă pe diplome falsificate: ”Ca să ai dreptul de a lua șpagă trebuie să și dai șpagă în prealabil, pentru note, pentru un post bine plătit și pentru a scăpa de controale. Aceste lucruri ar trebui reglementate mai strict și sunt dispus să iau șpagă pentru a rezolva această problemă”, spune un oficial din Ministerul Sănătății.

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Ionut | Saturday, 16.02.2019 08:46 IT & Știința

National Cinematografic