După ani de stat la cămin, un student ingenios a reuşit să facă primul stup de gândaci din istorie

Studenţii români dovedesc încă o dată că sunt cei mai inventivi! Vlăduţ M., un tânăr locatar al căminului Ţ14 de la Politehnică, a devenit recent o adevărată vedetă locală după ce a reuşit să domesticească banalul gândac de bucătărie, construind primul stup de gândaci din istoria omenirii.

“Eu sunt un tip practic, dacă tot mişună gândacii pe-aici, era păcat să nu fac ceva util cu ei, nu?”, spune Vlăduţ, punându-şi echipamentul de protecţie ca să ne arate interiorul stupului. “În afară de faptul că sunt scârboşi, maronii şi nu prea zboară, gândacii nu sunt foarte diferiţi de albine. Au chiar şi o regină pe care o hrănesc cu resturi de pufuleţi adunate de prin cămin, de aceea şi mierea pe care o produc e uşor sărată şi are o aromă distinctă, de mălai prăjit. Nu sunt veninoşi, dar pot muşca dacă le deranjezi fagurii, mai ales libărcile alea mari.”

“Până acum stupii mei n-au deranjat pe nimeni. Oricum îi ţin în cameră, doar vara, când plec acasă, îi scot pe balconul căminului”, adaugă studentul.

Administratorul căminului spune că la început a fost oripilat de iniţiativa tânărului, însă a acceptat să treacă cu vederea stupina de gândaci în schimbul câtorva borcane cu miere.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

16 februarie 2018 17:04
Citește mai mult despre: apicultura camin gandaci studenti stup

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult