Biologii care studiază ecosistemul Mării Negre au anunțat cu bucurie apariția unei noi specii de vietăți în apele teritoriale ale României, respectiv ungurul de mare. Acesta a fost atras de biodiversitatea din zonă, resursele naturale și, mai ales, de prezența însemnată a căluților de mare din preajma țărmului. 

ungur-de-mare.jpg

„Ungurul de mare este un animal interesant și complex. Are mustăți, ca somnul, dar sunt răsucite în sus. Este considerat momentan un dăunător, dacă nu este controlată înmulțirea lui poate defrișa păduri întregi de alge și alte plante subacvatice”, a declarat ing. biol. Decebal Popescu, de la Institutul de Cercetări Marine și Oceanografice Ovidius din Constanța. Unul din cele mai mari exemplare capturate de cercetători a fost deja boteza Verpeștoi Attila.

Turiștii aflați în această perioadă pe litoral pot vedea simpaticii unguri de mare la Ungurariul din Constanța, aflat pe faleză, între delfinariu și acvariu. Totodată acesta poate fi găsit și în restaurante, ciorba de pește făcută cu unguri de mare, cunoscută ca și gulașul de pește, fiind foarte gustoasă dar și foarte iute. 

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Eftimie | Saturday, 07.07.2018 08:08 IT & Știința

National Cinematografic