După ce căluţii de mare s-au înmulţit, în Marea Neagră şi-au făcut apariţia şi ungurii de mare

Biologii care studiază ecosistemul Mării Negre au anunțat cu bucurie apariția unei noi specii de vietăți în apele teritoriale ale României, respectiv ungurul de mare. Acesta a fost atras de biodiversitatea din zonă, resursele naturale și, mai ales, de prezența însemnată a căluților de mare din preajma țărmului.

„Ungurul de mare este un animal interesant și complex. Are mustăți, ca somnul, dar sunt răsucite în sus. Este considerat momentan un dăunător, dacă nu este controlată înmulțirea lui poate defrișa păduri întregi de alge și alte plante subacvatice”, a declarat ing. biol. Decebal Popescu, de la Institutul de Cercetări Marine și Oceanografice Ovidius din Constanța. Unul din cele mai mari exemplare capturate de cercetători a fost deja boteza Verpeștoi Attila.

Turiștii aflați în această perioadă pe litoral pot vedea simpaticii unguri de mare la Ungurariul din Constanța, aflat pe faleză, între delfinariu și acvariu. Totodată acesta poate fi găsit și în restaurante, ciorba de pește făcută cu unguri de mare, cunoscută ca și gulașul de pește, fiind foarte gustoasă dar și foarte iute.

Scris de Ef
7 iulie 2018 09:07
Citește mai mult despre: cai unguri

Alte articole

Vezi mai mult