După Văcăreşti, statul declară parc natural şi bucătăria unui burlac care n-a spălat vasele o lună

Delta Văcăreşti a fost doar primul pas! La doar câteva sute de metri de proaspăt inauguratul parc natural, încă un spaţiu virgin va căpăta curând statutul de arie protejată. Este vorba despre bucătăria apartamentului de 2 camere din Berceni în care locuieşte Marcel Petrescu, burlac în vârstă de 32 de ani.

Cercetătorii spun că de mai bine de o lună, de când Petrescu a spălat ultima oară vasele, natura a început să-şi reintre în drepturi în chiuveta sa. “În colţul bucătăriei, pe mormanul de farfurii, s-a dezvoltat treptat un ecosistem luxuriant, specific pădurilor de mangrove. Avem melci, scoici, raci, peşti precum carasul sau guvidul de apă dulce, diverşi bureţi de vase”, povesteşte Picard Cousteau, liderul expediţiei care a s-a uitat aseară sub o cratiţă plină de resturi de mazăre de săptămâna trecută.

Pe măsură ce timpul ascundea urmele activităţii umane, chiar şi mamiferele mari au început să cutreiere din nou bucătăria tânărului. “Câţiva pescari spun că au văzut vidre şi castori, iar alaltăieri, un câine de talie mare a intrat pe geam, atras de mirosul unui capăt de salam. Încă ne întrebăm cum a făcut asta, având în vedere că bucătăria e la etajul 4, dar natura găseşte întotdeauna o soluţie!”, a adăugat cercetătorul francez.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

12 mai 2016 18:30
Citește mai mult despre: berceni burlac delta vacaresti natura rezervatie vase

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult