Einstein, geniul neînţeles. Chiar şi acum lumea crede că E=mc2 e o formulă de calcul pentru numărul de E-uri din mâncare

Se spune că sistemul de învăţământ e la pământ, dar de fapt teoria relativităţii devine tot mai populară în ţara noastră. Din ce în ce mai mulţi români iau lecţii de fizică în particular, pentru că sunt convinşi că formula E=mc2 e pentru calculul E-urilor din mâncare. La facultatea de fizică sunt 4 pe loc anul acesta, în special părinţi decişi să afle exact câte E-uri sunt în mâncarea copiilor.

Acest lucru explică şi de ce în magazine sunt foarte mulţi clienţi care stau pe telefon în timpul cumpărăturilor. Aceştia nu doar se uită pe lista de cumpărături, ci folosesc calculatorul ca să verifice cantitatea de E-uri, înmulţind masa produsului cu viteza luminii la pătrat.

Pentru alţii, precum Graţiela, corporatistă, e mult mai simplu: “Mie îmi ajunge fizica învăţată în liceu. Copiilor le dau brânză de la Văcuţa Veselă, măcar despre aceea ştiu sigur că nu are E-uri. Sincer, îmi place şi mie, o folosesc la sandvişuri. O colegă mi-a zis că a pus şi în quiche şi că i-a ieşit bine. Cu formula aia nu ştiu care e faza, că eu nu mă uit la Star Trek”, a spus Graţiela.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

26 februarie 2018 10:26
Citește mai mult despre: einstein

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult