Elon Musk, amendat pentru că și-a plimbat sateliții deasupra României fără declarație

Industriașul american Elon Musk a fost amendat în această dimineață de doi polițiști pentru încălcarea prevederii ordonanțelor militare. Excentricul inventator a fost amendat sancționat cu 2000 de lei și avertisment pentru că și-a plimbat sateliții deasupra României fără declarație.

„Seara trecută am observat satelitul StarLink survolând România după ora 22.00. Un echipaj al poliției a pus în funcțiune semnalele acustice și luminoase iar un agent i-a strigat prin megafon să rămână în casă. Făptașul a ignorat forțele de ordine. Verificările ulterioare au relevat că acesta nu avea declarație pe propria răspundere, conform prevederilor articolelor 326 și 352 din Noul Cod Penal privind zădărnicia combaterii bolilor”, se arată într-un comunicat MAI.

În procesul verbal de contravenție se menționează că Musk Elon a precizat „Who the fuck are you” și că a refuzat să semneze hârtia. Acesta a fost înștiințat că dacă plătește amenda în 48 de ore la orice ghișeu ANAF sau secție de poliție, aceasta va fi redusă la jumătate.

Scris de Ef
27 aprilie 2020 05:04
Citește mai mult despre: elon musk

Alte articole

Vezi mai mult