Epava antică de la Mamaia a fost identificată. E un Opel Vectra din 1992

Pe plaja din Mamaia a fost descoperită o epavă care face lumină într-o perioadă încă nedescifrată a istoriei noastre și ne învață cum trăiau strămoșii noștri îndepărtați, din anii 90. Ca să vă faceți o idee, pe atunci locuitorii acestei țări nu aveau nici măcar televizoare color, fiind nevoiți să-și petreacă timpul liber furând din ultimele fabrici comuniste rămase deschise, sau luând bătaie de la colegii lor mineri.

Epava aparținea unui contabil care în august 1993 delapidase o sumă de bani de la propriul loc de muncă și cumpărase acest Opel Vectra la mâna a doua, adus din Germania de un fost coleg de armată, care furase mașina din parcarea unui supermarket de lângă Hanovra, ceea ce arată strânsele legături economice între populațiile germanice și locuitorii din spațiul carpato-danubiano-pontic.

”Chiștoacele din scrumieră sunt foarte bine păstrate și ne vor ajuta să stabilim dieta posesorului acestei epave. Sperăm chiar să aflăm compoziția reală a sucurilor de la dozator din anii 90, pentru că acei compuși chimici încă nu au fost identificați, se presupune că provin din reziduurile de la Cernobîl”, spune arheologul Decebal Popescu, cel care a găsit epava.

Arheologii au valorificat deja câteva piese din Opelul găsit, mai precis o oglindă și farul stânga, care au fost vândute pe Olx unui român care a mărturisit că nu e colecționar, dar circulă tot cu un Vectra din 90.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Ionut
2 martie 2021 16:37
Citește mai mult despre: epavă Opel plajă

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult