Eşec al ecologiştilor: De când nu se mai testează cosmetice pe ele, animalele sunt tot mai urâte

Au luptat să le salveze din laboratoarele de experimente și pentru ce? Tot mai multe animale din Statele Unite, dar și din alte țări dezvoltate, au început să fie din ce în ce mai urâte, după ce s-a renuțat la testarea de cosmetice pe ele.

Presiunile din partea grupărilor ecologiste au început la finalul anilor ’60 și de atunci s-au tot întețit. „Pe vremuri mai putea machia o veveriță, un câine, înainte să-i dai drumul pe stradă. Acum nu, sunt toți ăștia cu ochii pe noi, trebuie să lăsăm în libertate animalele așa cum le-a făcut mama natură”, a mărturisit un cercetător de la l’Oreal. Pe lângă faptul că arată urât, animalele au început și să pută. „Dacă citiți cu atenți, până în urmă cu câțiva ani nici nu ați fi auzit expresia „miroși ca un câine ud”. Acum e tot mai populară, pentru că și câinii fac efort, sport și încep să miroasă”, spun cercetătorii.

De cealaltă parte, ecologiștii spun că orice merită sacrificat pentru bunăstarea animalelor. „Dacă nu am fi superficiali am înțelege că adevărata frumusețe, chiar și la ornitorinci, este cea interioară”, a declarat un reprezentant al Green Peace.

19 ianuarie 2015 10:01

Alte articole

Vezi mai mult