Prezentat ca un vârf al tehnologiei și al priceperii inginerilor români, primul robot românesc dotat cu un AI puternic, de generație nouă, RO-THX-1138, a demonstrat astăzi că mai avem mult de lucru în acest domeniu. Practic, una din primele decizii pe care le-a luat în mod autonom a fost să-și ia un credit ipotecar pe 35 de ani.

robot_credit_35_de_ani.jpg „A făcut o evaluare a sistemelor și ecuațiilor implicate destul de optimistă, a zis că din punctul lui de vedere, fiind aproape nemuritor, că-i electronic și poate fi înlocuită aproape orice piesă, deci după el 35 de ani nu înseamnă nimic, o să fie tot copil când termină creditul și, în plus, cine are vilă la Corbeanca?”, s-au scuzat inginerii care au lucrat la construcția robotului.

Aceștia spun că pe viitor vor încerca imbunătățirea AI-ul ca măcar să depisteze DAE în textul unui contract. „Orice pas mic e un pas important”, spune Adrian Comănescu, AI-Engineer și șef de proiect. Între timp, spune acesta, e nevoie de foarte mulți oameni implicați în AI și alte tehnologii de vârf, iar o scurtă parsare prin lista de joburi disponibile confirmă acest lucru.

Scris de Advert Einstein | Friday, 15.03.2019 10:10 IT & Știința

National Cinematografic