Evaluarea Națională s-a încheiat: copiii noștri cântăresc împreună 65.174 de tone

Ministerul Educației a afișat rezultatele de la Evaluarea Națională, examen anual la care iau parte copii cu vârste cuprinse între 13 și 14 ani și repetenții de la țară. Rezultatele indică o oarecare creștere a indicelui de masă corporală, în sensul în care avem mai puțini copii dar mult mai grași.

„Să ne înțelegem, deși la finalul anilor ’80 erau mult mai mulți copii decât acum dar, împreună, abia cântăreau 30.000 de tone. Acum avem destul de mulți copii care nu arată complet malnutriți. Ne-au scăpat, ce-i drept, vreo 400 de copii de la evaluare, ori nu i-am putut prinde, ori au evadat. Vă asigurăm că cei responsabili au fost sancționați și că s-au luat măsurile necesare ca la anul să-i prindem pe toți năzdrăvanii ăștia”, a declarat Robert Stănișor, secretar de stat în Ministerul Educării Naționale.

Dacă i-am pune cap la cap, copiii României ar face un lanț lung de 27.875 kilometri, suficient să înconjurăm Pământul cam 60-65%. În privința recensământului dinților, România a progresat vizibil de la ultima estimare, rezerva națională de dinți și măsele atingând un maxim istoric de 650 de milioane de bucăți.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

20 iunie 2018 14:35
Citește mai mult despre: copii evaluare nationala

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult