Un nou succes al robotului românesc Ingeniosity, utilajul trimis de Centrul Spațial Românesc pe Planeta Roșie a făcut o nouă descoperire epocală. În cadrul unei misiuni de rutină, acesta a descoperit o ladă de bere care, având în vedere temperatura de pe planetă și faptul că nu e atmosferă, era și rece!

robotul-romanesc-la-umbra-pe-marte.jpg

Tehnologia i-a venit și de data aceasta în ajutor robotului românesc pentru că, spre deosebire de omologul său american, acesta este dotat și cu desfăcător de bere și tirbușon. „Din datele noastre, robotul de pe marte analizează probele găsite, de cel puțin trei zile, și se pare că o să mai dureze ceva până termină procesul”, a explicat un cercetător de la Centrul Spațial Românesc. 

Odată confirmată existența berii, robotul va începe programul de terasaformare, prin amenajarea de umbrare, rogojini și mese. „Este vital să găsim și niște oxigen, altfel nu se aprinde jarul la mici”, au explicat savanții români. 

beretnr4bnnrmic.png

Dacă ți-a plăcut acest articol, sigur o să-ți placă și berea Times New Roman. Nu că vrem să ne lăudăm, dar ne pricepem la bere cel puțin la fel de bine ca la scris virale. Convinge-te singur: bereatnr.ro/shop!

Scris de Eftimie | Wednesday, 05.08.2015 15:21 IT & Știința

National Cinematografic