Există viață! După ce robotul american a găsit apă pe Marte, robotul românesc a descoperit și bere!

Un nou succes al robotului românesc Ingeniosity, utilajul trimis de Centrul Spațial Românesc pe Planeta Roșie a făcut o nouă descoperire epocală. În cadrul unei misiuni de rutină, acesta a descoperit o ladă de bere care, având în vedere temperatura de pe planetă și faptul că nu e atmosferă, era și rece!

Tehnologia i-a venit și de data aceasta în ajutor robotului românesc pentru că, spre deosebire de omologul său american, acesta este dotat și cu desfăcător de bere și tirbușon. „Din datele noastre, robotul de pe marte analizează probele găsite, de cel puțin trei zile, și se pare că o să mai dureze ceva până termină procesul”, a explicat un cercetător de la Centrul Spațial Românesc.

Odată confirmată existența berii, robotul va începe programul de terasaformare, prin amenajarea de umbrare, rogojini și mese. „Este vital să găsim și niște oxigen, altfel nu se aprinde jarul la mici”, au explicat savanții români.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

5 august 2015 13:08

Alte articole

Vezi mai mult