Exponatul „Bodegă tradiţională din zona autogării Militari”, inaugurat ieri la Muzeul Satului

Dacă Muzeul Ţăranului a luat-o, spun unii, pe proverbiala arătură, expunând portretele aurite ale maneliştilor, Muzeul Satului dovedeşte încă o dată că e adevăratul păstrător al spiritului autentic românesc!

Cel mai recent exponat, reproducerea fidelă a unei bodegi rău famate din zona folclorică a autogării Militari, a fost inaugurat ieri în cadrul unei scurte ceremonii. La dezvelire au participat mai mulţi etnologi şi folclorişti, dar şi specialişti în muşama care au confirmat că modelul ales e specific sectorului 6.

Turiştii care vor vizita zilele viitoare Muzeul Satului vor putea admira noul exponat, frumos ornat cu beţivi împăiaţi, pete de urină artificială, un televizor Nei cu purici şi o lustră cu ventilator din perioada anilor 1980. În fiecare seară, oaspeţii Muzeului vor fi invitaţi să asiste la o demonstraţie de păcănele, dar şi la reconstituiri ale unor bătăi celebre în mica poiană din faţa exponatului.

Curatorii Muzeului au adăugat că lucrează de zor la o altă construcţie vernaculară, reprezentativă pentru zona Ilfovului, “Fostă magazie a CAP-ului, transformată în discotecă”, alături de o colecţie preţioasă de şlapi şi maiouri tradiţionale.

26 iunie 2014 11:06

Alte articole

Vezi mai mult