Femeia de servici de la Comitetul Nobel n-a lăsat un savant să intre că spălase pe jos

Isolde Haakon, femeia de servici de la Comitetul Nobel, a provocat un incident internațional, după ce l-a ținut la ușă pe marele savant Anton Zeilinger, care fusese invitat acolo ca să i se decerneze Nobelul pentru fizică. 

Isolde susține că a fost vorba de o confuzie, pentru că directorul Comitetului Nobel, Decebäl Pöppenson, i-ar fi spus să nu lase pe nimeni să intre, că urmează să vină o persoană foarte importantă.

”N-am crezut că săracul ăsta cu costumul vechi ar putea fi o persoană atât de importantă. Am crezut că e vreun român venit la cerșit, chiar mă întrebam unde și-o fi lăsat acordeonul”, s-a scuzat Isolde Haakon.

Pentru că savantul nu intra în sală să i se decerneze Nobelul, șeful Comitetului a ieșit să vadă ce se întâmplă și l-a găsit pe Zeilinger așteptând respectuos să se usuce scările pe care Isolde abia dăduse cu mopul. Plin de demnitate, savantul a refuzat să calce pe unde s-a splălat, așa că  a fost prima oară în istoria Comitetului când premiul s-a dat pe scările instituției și nu în aula mare.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Ionut
4 octombrie 2022 23:52
Citește mai mult despre: fizică nobel

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult