Deși în Bucovina e o tradiție transmisă din tată-n fiu să spui că nu ești moldovean, o echipă de genetieni a reușit să demonstreze contrariul. În urma unor ample studii de ADN s-a stabilit dincolo de orice îndoială că nu e absolut nici o diferență între bucovineni și vasluieni, gălățeni sau buzoieni.

vasluieni_aglomeratie.jpg ”Știm că în Bucovina negarea moldovenismului este o tradiție mai sfântă decât mersul la biserică, dar testele ADN nu mint”, spune șeful echipei de cercetare. Acesta a adăugat că bucovinenii muncesc, într-adevăr, mai mult decât moldoveanul clasic, dar fac asta strict pentru a încerca să-și ascundă moldovenismul, nu pentru că le-ar plăcea munca.

”Deci, din punctul acesta de vedere, sunt chiar mai moldoveni decât vasluienii”, spune cercetătorul. ”Dacă nu ar exista riscul să fie făcuți moldoveni, n-ai mai vedea picior de bucovinean muncind pământul, ar fi toți în cârciumă de dimineața până seara. Niște moldoveni dezrădăcinați, asta sunt bucovinenii!”

beretnr4bnnrmic.png

Dacă ți-a plăcut acest articol, sigur o să-ți placă și berea Times New Roman. Nu că vrem să ne lăudăm, dar ne pricepem la bere cel puțin la fel de bine ca la scris virale. Convinge-te singur: bereatnr.ro/shop!

Scris de Calin | Friday, 30.10.2015 14:52 IT & Știința

National Cinematografic