Fizicianul Cristian Presură, asaltat de vecinii care-l întreabă de ce sunt caloriferele reci

Omul care dezvăluie misterele fizicii în fiecare săptămână pe canalul său de youtube și pe pagina de Facebook, fizicianul Cristian Presură, este foarte popular printre vecini. Aceștia îl asaltează zilnic cu întrebări referitoare la transferul termic și motivele pentru care caloriferele sunt reci la ei în bloc.

Profesorul Presură a explicat cum se transferă căldura din lichid, apa venită de la CET în solid, caloriferul de aluminiu sau fontă, dar această explicație nu i-a mulțumit. Totodată el a precizat că, pentru a obține energie termică este nevoie de o rupere a legăturilor dintre atomi, care poate fi realizată primitiv, prin ardere sau modern, prin reacții nucleare, în orice caz trebuie plătită întreținerea.

Numeroși români însă încă nu sunt la curent cu aceste principii fizice avansate, care spun că nu există mese gratuite în natură și, dacă 30 de ani nu plătești căldura la valorea corectă și te faci că nu vezi cum se fură pe-acolo că ți-a fost ție cald în casă, ei bine, la un moment dat rămâi fără ea.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

11 ianuarie 2023 12:04
Citește mai mult despre: calorifer fizica presura

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult