Fuziunea nucleară explicată românilor: E ca la păcănele când scoţi mai mult decât bagi

Progresele făcute de americani în domeniul fisiunii nucleare nu i-au lăsat indiferenți pe români, care sunt ca întotdeauna interesați să afle cum se poate obține ceva din puțin sau eventual chiar din nimic. Un reputat fizician român, Cristian Prescură, le explică românilor pe înțelesul lor cum e fuziunea nucleară: ”E ca la păcănele, când scoți mai mult decât ai băgat”.

Tehnic vorbind, fuziunea e atunci când două elemente mai ușoare se contopesc, sub acțiunea unei energii externe și se obține un element mai greu, plus multă energie. Exact ca atunci când bagi în cazan două țuici proaste, le mai fierbi o dată și obții o țuică dublă ca tărie, spune Cristian Prescură pe înțelesul tuturor românilor pasionați de fizică cuantică.

”Exact ca la un aparat de păcănele, ca să obții mult trebuie totuși să bagi niște bani, e foarte greu să ajungi să iei jackpotul dacă nu investești serios”, spune fizicianul despre curentul obținut prin fuziune. Totuși, românii care l-au ascultat susțin că există unele aparate care dau mai mult decât altele, totul e să le găsești. Cât despre investiția inițială, românii spun că există site-uri cu rotiri gratuite pentru cei care își fac cont, ceea ce le recomandă cercetătorilor americani.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de Ionut
14 decembrie 2022 22:22
Citește mai mult despre: fuziune păcănele

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult