Gata cu pungile rupte! Savanții din Dăbuleni au creat pepenele cu mâner

Revoluție în domeniul pepenilor. Savanții de la stațiunea de cercetări pepenologice Dăbuleni au reușit să creeze primul pepene cu mâner, care nu mai poate aluneca atât de ușor din mână. Pepenii cu mâner sunt mai ușor de recoltat, mai ușor de încărcat în camioane și de descărcat. De acum românii pot lua acasă chiar și doi pepeni odată, visul oricărui pasionat de suculenții harbuji.

Mânerul reduce semnificativ accidentele de pe drum, din momentul în care îl cumperi și până îl duci la mașină sau acasă, cea mai periculoasă perioadă din viața unui pepene. Clienții trebuie să fie totuși atenți când cer să se facă dop, ca să nu fie prea aproape de mâner: ”O incizie aproape de mâner reduce rezistența structurală și mânerul ar putea ceda”, explică Decebal Popescu, savantul care a creat pepenii cu mâner.

Acum că au mâner, poți lua pepenii cu tine în vacanță, la munte, la mare, oriunde. Pepenii cu mâner sunt mult mai ușor de feliat, că ai de unde să-i ții. Până acum savanții au creat pepenele cu un singur mâner, dar studiază deja cum să creeze pepenii cu mai multe mânere, câte unul pentru fiecare felie, ca să nu te mai murdărești pe mâini când îi mănânci.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de Ionut
12 mai 2021 14:11
Citește mai mult despre: dăbuleni invenție pepene

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult